Bodemisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Bodemisolatie is een goede keuze als de kruipruimte onder uw vloer niet toegankelijk is of minder dan 50 centimeter hoog is. Is de kruipruimte in uw woning wel voldoende groot, dan kunt u beter kiezen voor vloerisolatie.

Hoe werkt bodemisolatie?
In eerste instantie klinkt het aanbrengen van isolatiemateriaal op de bodem van uw kruipruimte u misschien gek. Immers, hoe vaak komt u in de kruipruimte? Toch zult u het effect van bodemisolatie zeker merken. Vocht in de kruipruimte condenseert op het punt waar warmte en kou samen komen. Dit vindt plaats direct onder uw vloer in de kruipruimte. Door het aanbrengen van bodemisolatie verlaagt u het dauwpunt (het punt waar warmte en koude samenkomen), waardoor condens/vocht aan de onderzijde van de vloer wordt onttrokken. Dit voorkomt schade aan houten en betonnen vloeren, vocht in de woning, muffe lucht, stankoverlast en huismijt. Het woonklimaat in uw woning verbetert.

Het aanbrengen van bodemisolatie
Bij het aanbrengen van bodemisolatie gaat de specialist als volgt te werk:

  1. Allereerst vindt er een adviesgesprek plaats met onze specialist. Hij zal onderzoeken of bodemisolatie de meest geschikte toepassing is voor het isoleren van uw kruipruimte. Het kan namelijk zijn dat vloerisolatie meer geschikt is voor uw woning;
  2. Als u beslist om gebruik te maken van ons aanbod, zullen onze isolatiespecialisten bodemisolatie bij u aanbrengen. Vervolgens brengen zij het isolatiemateriaal aan door dit simpelweg in de kruipruimte te blazen;
  3. Na het aanbrengen van de bodemisolatie verlaten de specialisten de kruipruimte en is uw kruipruimte volledig geïsoleerd.

Het aanbrengen van bodemisolatie is zo gebeurd. De specialist brengt bodemisolatie binnen uw kruipruimte vaak aan in slechts één dag.

De voordelen van bodemisolatie
Het aanbrengen van bodemisolatie levert u de nodige voordelen op. Wij zetten de voordelen van bodemisolatie voor u op een rij:

  • Bodemisolatie zorgt voor minder vocht in huis en dus een gezond binnenklimaat;
  • Het isoleren van de bodem van uw kruipruimte zorgt voor een beter wooncomfort;
  • Waardestijging van uw huis. Het aanbrengen van energiebesparende maatregelen telt;
  • U levert door het aanbrengen van bodemisolatie een bijdrage aan een beter milieu.