Spouwmuurisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Met spouwmuurisolatie bespaart u op de stookkosten, goed voor de portemonnee en goed voor het milieu. Geen vocht meer in huis. Spouwmuurisolatie kan binnen een dag klaar zijn.

Waarom spouwmuur isolatie?
Het goed isoleren van de spouwmuur is een eerste stap om je energieverbruik flink te reduceren. Isoleren van je huis is dus een goed idee. Je portemonnee vaart er wel bij. Hou de kou buiten en de warmte binnen. Er zij veel soorten subsidies beschikbaar om je huis te isoleren. Daarvan is het aanpakken van de spouwmuur een van de meest interssante opties. Het is een goed idee om isolatie en ventilatie van de woning serieus te nemen. Maak een mooi plan voor het geheel, dus inclusief dakisolatie, gevelisolatie, vloer- en bodem isolatie en natuurlijk dubbel glas. Dit resulteert in een lagere energierekening, meer comfort in huis, en minder CO-2 uitstoot wat weer bijdraagt aan een beter klimaat.

Veel belgen laten geld liggen

Door goed te isoleren kunt u jaarlijks veel geld besparen. De investering verdient u vaak terug via een lagere energierekening. Elk huis, elke woning verliest warmte via de ramen en de muren, via het dak en via de vloer. Isoleren voorkomt warmteverlies en draagt bij aan het comfort in uw woning. Een gedegen isolatie voorkomt zo een hoge energierekening. Daarnaast draagt het bij aan meer comfort in huis. Denk aan minder geluid, minder vocht in huis en altijd lekkere warme voeten!

Goed ventileren is belangrijk
Let wel op dat u voldoende ventileert, in goed geïsoleerde huizen dient u te ventileren om voldoende verse lucht in uw woning te krijgen, erg belangrijk voor uw gezondheid.

Hoe werkt het precies?

Het isolatiemateriaal wordt met speciale apparatuur in de holle spouwruimte aangebracht. Daarvoor worden in de buitenwand, op de kruising van een horizontale en een verticale voeg, gaatjes geboord. Alles gebeurt dus van buitenaf; doeltreffend en vrijwel zonder overlast voor de bewoners.

Subsidie voor isolatie van de woning is heel belangrijk!
In België heb je mogelijk recht op een premie / subsidie wanneer je jouw huis wilt verduurzamen. Deze subsidie is interessant voor veel inwoners van Vlaanderen en Wallonië. Op die manier is het een stuk goedkoper om de spouwmuur te isoleren, en ligt de terugverdientijd een stuk lager.