3 Manieren om uw huis beter te isoleren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Muren en ramen kunnen naarmate de jaren verstrijken steeds meer lucht en vocht doorlaten. Door weersomstandigheden en slecht onderhoud raakt de kwaliteit van de muren en ramen achter, er ontstaan kleine gaatjes. Deze kleine gaatjes laten tijdens regenbuien water binnen en kunnen zo zorgen voor onnodige waterschade. Tijdens de wintermaanden laten deze gaatjes veel koude lucht binnen, wat resulteert in hogere stookkosten. In dit artikel vindt u 3 manieren hoe uw huis beter geïsoleerd kan worden.

1. Preventieve vochtbestrijding

Doordat de kwaliteit van de muren gedurende de jaren steeds lager wordt, bestaat er een kans dat vocht zich ophoopt in de kleine gaten in de muur. Dit vocht kan opstijgen in de muren, er zal meer schade ontstaan en de gaten zullen groter worden. Preventieve vochtbestrijding is daarom raadzaam omdat het schade aan de muur voorkomt. Door eens in de vijf jaar de muren te laten controleren zorg je voor een preventie van vochtophoping in de muren en bespaar je veel kosten. Toch last van opstijgend vocht? Voor professionele hulp in België kun je op deze website kijken.

2. Kit uw ramen opnieuw

Een van de meest voorkomende vormen van slechte isolatie is verkeerd gekitte ramen. De kit rondom de glasrand is soms niet volledig aangebracht, in de loop der jaren gaat de kwaliteit hiervan ook achteruit. Door de kit rondom de beglazing opnieuw aan te brengen voorkom je dat wind en water de gaten groter maken en zul je ook geen lekken krijgen. Daarnaast zal de koude lucht tijdens de wintermaanden niet meer naar binnen kunnen. Een bus kit kost nog geen €10 en enkele blikken zijn genoeg om de gehele woning weer perfect te isoleren. Denk verder aan de vloer, dak en muren.

3. Vervang oude deuren en ramen

Deuren en ramen zijn groot en gaan vaak tientallen jaren mee. De kwaliteit van de deuren en ramen gaat echter wel achteruit, al gaat het maar geleidelijk. Er breken kleine stukje af en hierdoor krijgt lucht steeds betere toegang tot de woning. Door oude deuren en ramen te vervangen zal de koude lucht minder snel door de woning kunnen trekken. Betere isolatie verkrijg je ook bij het vervangen van raamkozijnen.

Leave a Comment