Woning isoleren Fallais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Fallais? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dubbel glas en radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Fallais. We gaan aan de slag met onderwerpen als triple glas en koudeval. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-fallais-4260

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4260
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€171,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Fallais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Fallais is betaalbaar (plusminus € 880 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Fallais kost plusminus €5450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Dit levert op om en nabij €790 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere alternatieve vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Fallais (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Fallais kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fallais. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€685
(€5950)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€240
(€2400)
€315
(€2900)
Spouwmuur€390
(€1475)
€710
(€2425)
€905
(€3375)
HR++ glas€205
(€2250)
€280
(€3700)
€380
(€4525)
isolatie fallais 4260

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Fallais?

Waarom zou ik mijn huis in Fallais isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Braives

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Braives aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Fallais wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Fallais voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Fallais. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment