Woning isoleren Avennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Avennes? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties als bijv. de vloer isoleren en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Avennes. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-avennes-4260

 • Minder energielasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4260
Gasverbruik21.900 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek jij de meest toegepaste stappen om een woning in Avennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Avennes is goed te betalen (plusminus € 820 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Avennes kost om en nabij de €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is ongeveer €950, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zijn er nog een aantal interessante uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Avennes (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Avennes is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. Dat komt neer op €1375 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Avennes. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€715
(€6150)
€990
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€290
(€2500)
€305
(€3400)
Spouwmuur€265
(€1575)
€540
(€2650)
€790
(€3525)
HR++ glas€225
(€2325)
€280
(€3050)
€380
(€4475)
isolatie avennes 4260

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Avennes?

Waarom zou ik mijn woning in Avennes isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Braives

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Braives aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Avennes wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Avennes voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Avennes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment