Woning isoleren Darion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Darion? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als gevelisolatie en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Darion. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en koudeval. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-darion-4253

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Voor elk budget
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4253
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Darion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Darion is financieel toegankelijk (vanaf € 820 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1950 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Darion kost zo’n €5550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1100. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €840 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog een aantal mogelijke vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Darion (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Darion is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Darion. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€705
(€6600)
€1170
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€205
(€2450)
€300
(€3100)
Spouwmuur€195
(€975)
€680
(€2375)
€890
(€3075)
HR++ glas€230
(€2400)
€275
(€4200)
€440
(€5050)
isolatie darion 4253

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Darion?

Waarom juist nu mijn huis in Darion isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Mega en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en besparen tot €220 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna vind je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Geer

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Geer voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Darion wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Darion voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Darion. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment