Woning isoleren Lavoir

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lavoir? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als de spouwmuur isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Lavoir. We zoomen in op topics als isolerende kozijnen en deuren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lavoir-4217

 • Investering snel terugverdiend
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode4217
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna vind je de populairste werkzaamheden om je woning in Lavoir te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lavoir is aantrekkelijk (vanaf € 850 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1875 en de winst ligt rond de €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lavoir kost zo’n €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het rendement is ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we verschillende interessante opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lavoir (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Lavoir is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lavoir. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€815
(€5700)
€1200
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€250
(€1950)
€330
(€2750)
Spouwmuur€200
(€1725)
€490
(€2725)
€840
(€3375)
HR++ glas€210
(€2025)
€270
(€3075)
€390
(€4650)
isolatie lavoir 4217

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lavoir?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lavoir isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Watz of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575 en dat bespaart tot €205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Héron

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Héron voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Héron
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Lavoir wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lavoir voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lavoir. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment