Woning isoleren Beerst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beerst? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties als isolatie van de gevel of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Beerst. Dit kan gaan om thema’s als de gevel isoleren en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-beerst-8600

 • Lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€171,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind jij de meest rendabele manieren om een woning in Beerst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Beerst is goed te betalen (vanaf ongeveer € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €220 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Beerst kost +/- €4950. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Daarmee bespaar je ong. €930, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verschillende vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Beerst (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Beerst kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat is dus al gauw €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Beerst. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4350)
€725
(€7450)
€1100
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€270
(€1900)
€370
(€3200)
Spouwmuur€315
(€1425)
€630
(€2450)
€900
(€3450)
HR++ glas€210
(€2500)
€305
(€3475)
€420
(€5325)
isolatie beerst 8600

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Beerst?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Beerst isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Mega of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en besparen tot €285 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Diksmuide

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Diksmuide op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beerst wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Beerst voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Beerst. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment