Woning isoleren Vichte

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vichte? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de bodem isoleren of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Vichte. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de vloer en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vichte-8570

 • Minder energielasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€169,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Vichte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vichte is interessant (plusminus € 910 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €265, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vichte kost je zo’n €5200. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De potentiële besparing ligt op €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we allerlei aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vichte (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Vichte kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Op deze website vind je de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vichte. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3400)
€785
(€7000)
€1080
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€250
(€1800)
€395
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1175)
€700
(€2175)
€940
(€3575)
HR++ glas€215
(€2775)
€295
(€3575)
€375
(€5325)
isolatie vichte 8570

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vichte?

Waarom zou ik mijn huis in Vichte isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Anzegem

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Anzegem aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Vichte wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vichte voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Vichte. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment