Woning isoleren Moen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de schuur en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Moen. Denk aan thema’s als buitenmuren isoleren en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-moen-8552

 • Lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8552
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand bekijk jij de interessantste stappen om je woning in Moen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Moen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 830 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, steenwol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Moen kost gemiddeld €5450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het rendement is al snel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is grofweg €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Moen (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Moen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Moen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€665
(€5850)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€2250)
€370
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1225)
€690
(€2100)
€890
(€3100)
HR++ glas€205
(€2200)
€290
(€4025)
€440
(€5125)
isolatie moen 8552

Plekken in de buurt:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Moen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Moen isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Zwevegem

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Zwevegem aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Moen wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Moen voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Moen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment