Woning isoleren Diksmuide

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Diksmuide? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Diksmuide. Denk aan topics als spouwmuren isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-diksmuide-8600

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Speciale groene leningen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik20.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€161,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Diksmuide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Diksmuide is goedkoop (gemiddeld zo’n € 940 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1825 en de winst ligt rond de €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Diksmuide kost gemiddeld €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Daarmee bespaar je pakweg €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Diksmuide (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Diksmuide is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Diksmuide. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€725
(€4700)
€950
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€285
(€1700)
€380
(€3100)
Spouwmuur€235
(€1700)
€540
(€2525)
€820
(€3625)
HR++ glas€210
(€1975)
€265
(€3500)
€425
(€5325)
isolatie diksmuide 8600

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Diksmuide?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Diksmuide isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Diksmuide

Door te profiteren van de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Diksmuide aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Diksmuide wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Diksmuide voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Diksmuide. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment