Woning isoleren Kaster

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kaster? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen zoals de spouw isoleren en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Kaster. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-kaster-8572

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Geluidswerende werking
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8572
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€169,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal jij de meest toegepaste manieren om een woning in Kaster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kaster kan zeer goedkoop (al vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1750 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kaster kost ongeveer €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Dit levert op circa €850 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verschillende mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kaster (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Kaster is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 p/jaar. Hierna bekijk je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kaster. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€875
(€5500)
€950
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€170
(€2400)
€380
(€2750)
Spouwmuur€365
(€1525)
€470
(€2150)
€900
(€3550)
HR++ glas€215
(€2900)
€300
(€3100)
€360
(€4625)
isolatie kaster 8572

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Kaster?

Waarom mijn woning in Kaster isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €285 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Anzegem

Door te profiteren van een speciale premie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Anzegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Kaster wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kaster voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Kaster. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment