Woning isoleren Sint-Denijs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Denijs? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als bijv. de zolder isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Denijs. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de dakkapel en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-denijs-8554

 • Lagere energienota
 • Minder last van trek en tocht
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8554
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek jij de populairste onderdelen om jouw woning in Sint-Denijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Denijs is goedkoop (vanaf zo’n € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1650 en het bespaart circa €200 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Denijs kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is grofweg €980 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene interessante alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Denijs (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Sint-Denijs kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Denijs. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€775
(€6900)
€1230
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€235
(€2300)
€310
(€3400)
Spouwmuur€330
(€800)
€740
(€2625)
€940
(€3350)
HR++ glas€245
(€2625)
€290
(€3800)
€420
(€5000)
isolatie sint-denijs 8554

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Denijs?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Denijs isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en dat bespaart tot €320, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Zwevegem

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Zwevegem aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Denijs wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Denijs voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Sint-Denijs. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment