Woning isoleren Moorsele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moorsele? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dubbel glas en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je diverse informatie over isolatie Moorsele. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de gevel en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-moorsele-8560

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode8560
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€169,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de populairste onderdelen om jouw woning in Moorsele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Moorsele kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 800 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €255 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Moorsele kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Het voordeel is zo’n €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we verschillende vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moorsele (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Moorsele is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Moorsele. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€795
(€6350)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€270
(€1600)
€345
(€3300)
Spouwmuur€180
(€950)
€610
(€2625)
€910
(€3500)
HR++ glas€210
(€2050)
€290
(€3025)
€380
(€4525)
isolatie moorsele 8560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Moorsele?

Waarom moet ook ik mijn huis in Moorsele isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wevelgem

Via een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Wevelgem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Wevelgem
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Moorsele wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Moorsele voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Moorsele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment