Woning isoleren Heestert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heestert? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Heestert. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en spouwanker. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-heestert-8551

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8551
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€168,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de interessantste manieren om jouw woning in Heestert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heestert is voordeling (vanaf zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1825 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Heestert kost je zo’n €4750. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12300. Hiermee bespaar je circa €960 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er verschillende interessante vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heestert (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Heestert is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Heestert. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€745
(€5300)
€1010
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€235
(€1700)
€335
(€3000)
Spouwmuur€235
(€1375)
€540
(€2700)
€840
(€3200)
HR++ glas€230
(€2850)
€310
(€3775)
€360
(€4675)
isolatie heestert 8551

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heestert?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Heestert isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €230 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website lees je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Zwevegem

Met behulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Zwevegem op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Het is simpel: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Heestert wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heestert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Heestert. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment