Woning isoleren Ingooigem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ingooigem? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als bijv. isolatie van de schuur of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Ingooigem. Je komt meer te weten over thema’s als radiatorfolie aanbrengen en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ingooigem-8570

 • Een flink lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Brandbeschermend
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAnzegem
Postcode8570
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€169,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna tref je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Ingooigem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ingooigem kan erg voordelig beginnend bij € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ingooigem kost je zo’n €5050. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. De winst is ong. €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ingooigem (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Ingooigem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ingooigem. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€835
(€5450)
€990
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€240
(€2200)
€325
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1625)
€460
(€2350)
€930
(€3475)
HR++ glas€220
(€2700)
€340
(€3175)
€370
(€4675)
isolatie ingooigem 8570

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ingooigem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ingooigem isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en geeft een besparing van €260, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Anzegem

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Anzegem kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anzegem
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Ingooigem wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Ingooigem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ingooigem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment