Woning isoleren Thirimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Thirimont? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de schuur of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Thirimont. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de binnengevel en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-thirimont-6500

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Thirimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Thirimont is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €285, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Thirimont kost plusminus €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Dit levert op ong. €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er verscheidene populaire oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thirimont (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Thirimont kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thirimont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€815
(€5000)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€180
(€2650)
€350
(€3300)
Spouwmuur€375
(€1750)
€590
(€2325)
€870
(€3200)
HR++ glas€235
(€2300)
€260
(€3850)
€440
(€4800)
isolatie thirimont 6500

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Thirimont?

Waarom mijn woning in Thirimont isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200, dat betekent een winst van 245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Beaumont

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beaumont in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thirimont wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Thirimont voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Thirimont. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment