Woning isoleren Montbliart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Montbliart? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals gevelisolatie of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Montbliart. Denk aan zaken als isolatie van de gevel en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-montbliart-6470

 • Hoog rendement
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode6470
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€162,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be check jij de interessantste manieren om jouw woning in Montbliart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Montbliart is voordeling (ongeveer € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Montbliart kost ongeveer €5900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Daarmee bespaar je om en nabij €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er meerdere alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Montbliart (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Montbliart kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Montbliart. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€815
(€4600)
€1110
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€195
(€1700)
€325
(€2800)
Spouwmuur€255
(€750)
€600
(€2175)
€890
(€3000)
HR++ glas€245
(€2550)
€280
(€4175)
€380
(€5300)
isolatie montbliart 6470

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Montbliart?

Waarom mijn woning in Montbliart isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 215 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Sivry-Rance

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sivry-Rance in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sivry-Rance
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Montbliart wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Montbliart voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Montbliart. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment