Woning isoleren Leugnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leugnies? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als vliering isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Leugnies. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-leugnies-6500

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€163,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de meest interessante acties om jouw woning in Leugnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Leugnies is betaalbaar (plusminus € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leugnies kost je zo’n €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De besparing loopt op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er verschillende mogelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leugnies (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Leugnies is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Leugnies. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€585
(€6500)
€1100
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€220
(€2350)
€340
(€2800)
Spouwmuur€325
(€775)
€570
(€2325)
€930
(€3475)
HR++ glas€195
(€1925)
€295
(€3075)
€425
(€5050)
isolatie leugnies 6500

Plaatsen in de buurt:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Leugnies?

Waarom zou ik mijn huis in Leugnies isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Belangrijke details over isolatiepremie in Beaumont

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beaumont kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Leugnies wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Leugnies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Leugnies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment