Woning isoleren Beaumont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beaumont? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering zoals isolatie van de vloer en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Beaumont. Je kunt denken aan zaken als spouwmuren isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-beaumont-6500

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeaumont
Postcode6500
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Beaumont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beaumont is goedkoop (vanaf € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beaumont kost +/- €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Hiermee bespaar je ongeveer €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Beaumont (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Beaumont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Beaumont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€885
(€4550)
€1080
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€180
(€2050)
€325
(€2950)
Spouwmuur€265
(€1275)
€610
(€2300)
€825
(€3250)
HR++ glas€225
(€2450)
€300
(€3250)
€405
(€4850)
isolatie beaumont 6500

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Beaumont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Beaumont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Beaumont

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beaumont kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beaumont
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beaumont wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beaumont voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beaumont. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een lekker warm huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment