Woning isoleren Regio Henegouwen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Henegouwen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Henegouwen. We gaan aan de slag met topics als dubbel glas en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-henegouwen-7830

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Houdt geluid tegen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Henegouwen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Henegouwen kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Henegouwen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€715
(€6500)
€990
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€180
(€2550)
€365
(€3300)
Spouwmuur€390
(€775)
€730
(€2025)
€785
(€3225)
HR++ glas€190
(€2200)
€315
(€4200)
€445
(€4925)

Charleroi
Montigny-Le-Tilleul
Ham-Sur-Heure
Fontaine-L’Evêque
Anderlues
Courcelles
Châtelet
Les Bons Villers
Fleurus
Pont-À-Celles
Farciennes
Aiseau-Presles
Gerpinnes
Froidchapelle
Chimay
Sivry-Rance
Beaumont
Thuin
Lobbes
Erquelinnes
Merbes-Le-Château
Momignies
Mons
Quévy
Jurbise
Soignies
Le Roeulx
Frameries
Braine-Le-Comte
La Louvière
Estinnes
Binche
Morlanwelz
Chapelle-Lez-Herlaimont
Manage
Seneffe
Ecaussinnes
Boussu
Bernissart
Saint-Ghislain
Colfontaine
Hensies
Dour
Quiévrain
Honnelles
Quaregnon
Tournai
Péruwelz
Rumes
Brunehaut
Antoing
Moeskroen
Estaimpuis
Pecq
Mont-De-L’Enclus
Celles
Komen-Waasten
Ath
Silly
Edingen
Lessines
Lens
Vloesberg
Ellezelles
Leuze-En-Hainaut
Frasnes-Lez-Anvaing
Brugelette
Chièvres
Beloeil


Informatie rondom isolatiepremie in Henegouwen

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Henegouwen op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Henegouwen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!