Woning isoleren Vonêche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vonêche? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Vonêche. Je leest uitvoerig over items als de bodem isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-voneche-5570

 • Een fors lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€169,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna check je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Vonêche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vonêche is voordeling (plusminus € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vonêche kost je zo’n €4700. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Dit levert op ong. €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we verschillende aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vonêche (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Vonêche kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Vonêche. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€855
(€6800)
€1110
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€200
(€1650)
€355
(€3400)
Spouwmuur€255
(€850)
€580
(€2400)
€785
(€3350)
HR++ glas€210
(€2725)
€310
(€4100)
€395
(€4525)
isolatie voneche 5570

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vonêche?

Waarom zou ik mijn woning in Vonêche isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Watz of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke acties als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Beauraing

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beauraing voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Vonêche wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Vonêche voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Vonêche. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment