Woning isoleren Felenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Felenne? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals plat dak isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Felenne. Je kunt denken aan vraagstukken over isolerende raamfolie en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-felenne-5570

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje zie je de interessantste stappen om een woning in Felenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Felenne is voordeling (vanaf plusminus € 780 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €255 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Felenne kost gemiddeld €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Dit levert op pakweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Felenne (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Felenne kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Felenne. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€875
(€6650)
€1060
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€285
(€1650)
€360
(€3400)
Spouwmuur€330
(€925)
€740
(€2500)
€935
(€3375)
HR++ glas€190
(€2625)
€330
(€3800)
€395
(€5075)
isolatie felenne 5570

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Felenne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Felenne isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauraing

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beauraing aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan kom je met een isolatieplan Felenne wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Felenne voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Felenne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment