Woning isoleren Honnay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Honnay? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen als bijv. isolatie van de bodem of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Honnay. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de vloer en thermische bruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-honnay-5570

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond wooncomfort
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de meest toegepaste acties om jullie woning in Honnay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Honnay is goedkoop (vanaf plusminus € 880 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €290 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Honnay kost je zo’n €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Daarmee bespaar je ong. €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Honnay (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Honnay kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Honnay. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€805
(€5750)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€290
(€1550)
€395
(€3500)
Spouwmuur€315
(€1275)
€640
(€2550)
€890
(€3650)
HR++ glas€210
(€2800)
€280
(€3525)
€355
(€4725)
isolatie honnay 5570

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Honnay?

Waarom mijn woning in Honnay isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Beauraing

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Beauraing meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Honnay wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Honnay voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Honnay. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment