Woning isoleren Baronville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Baronville? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als de gevel isoleren en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Baronville. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-baronville-5570

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode5570
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€168,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest populaire manieren om een woning in Baronville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Baronville is aantrekkelijk beginnend bij € 750 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen variëren rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baronville kost ongeveer €4700. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. De winst is pakweg €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Baronville (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Baronville kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Baronville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€655
(€5100)
€1180
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€200
(€2550)
€330
(€3500)
Spouwmuur€200
(€1575)
€460
(€2000)
€890
(€3250)
HR++ glas€225
(€2475)
€340
(€4125)
€350
(€5175)
isolatie baronville 5570

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Baronville?

Waarom juist nu mijn huis in Baronville isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475, dat betekent een winst van 260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Beauraing

Met behulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Beauraing op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Baronville wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Baronville voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Baronville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment