Woning isoleren Regio Namen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Namen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van muren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Namen. Dit kan gaan om topics als isolatie van binnenmuren en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-namen-5080

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De waarde van de woning neemt toe

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Namen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Namen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar. Op deze pagina tref je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Namen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€665
(€6000)
€1230
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€205
(€2300)
€335
(€3400)
Spouwmuur€200
(€725)
€590
(€2375)
€915
(€3000)
HR++ glas€230
(€2675)
€295
(€3575)
€395
(€4425)

Namur
Gembloux
Sambreville
Fosses-La-Ville
La Bruyère
Sombreffe
Floreffe
Profondeville
Jemeppe-Sur-Sambre
Andenne
Eghezée
Assesse
Gesves
Ohey
Hamois
Havelange
Somme-Leuze
Fernelmont
Dinant
Onhaye
Yvoir
Anhée
Hastière
Vresse-Sur-Semois
Bièvre
Houyet
Beauraing
Gedinne
Rochefort
Ciney
Philippeville
Florennes
Cerfontaine
Mettet
Walcourt
Couvin
Viroinval
Doische

Aanvragen van isolatiepremie in Namen

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Namen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Namen
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!