Woning isoleren Mortier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mortier? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals de binnengevel isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Mortier. Je komt meer te weten over onderwerpen als muren isoleren en glaswol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mortier-4670

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4670
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€174,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Mortier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mortier is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 870 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, kosten december 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1925 en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mortier kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van grofweg €870 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er allerlei populaire uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Mortier (december 2023)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Mortier kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mortier. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3150)
€625
(€5500)
€1100
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€2300)
€335
(€3250)
Spouwmuur€175
(€1350)
€660
(€2250)
€915
(€3250)
HR++ glas€215
(€2550)
€280
(€3825)
€360
(€5375)
isolatie mortier 4670

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mortier?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mortier isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Blégny

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Blégny op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is simpel: je kunt enorm besparen door te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Mortier wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mortier voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Mortier. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment