Woning isoleren Grand-Rechain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grand-Rechain? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dubbel glas en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Grand-Rechain. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van schuine dak en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-grand-rechain-4650

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig last van geluid
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4650
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€173,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check je de aantrekkelijkste acties om een woning in Grand-Rechain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grand-Rechain is voordeling beginnend bij € 950 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven fluctueren rond de €2000 en het rendement ligt op zo’n €205 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Grand-Rechain kost plusminus €5850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. De winst is circa €870 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we verschillende alternatieve uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grand-Rechain (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw huis in Grand-Rechain is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grand-Rechain. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€775
(€5150)
€960
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€235
(€1800)
€360
(€3100)
Spouwmuur€230
(€1600)
€620
(€2400)
€825
(€3275)
HR++ glas€205
(€2175)
€305
(€3675)
€440
(€4775)
isolatie grand-rechain 4650

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Grand-Rechain?

Waarom zou ik mijn woning in Grand-Rechain isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en geeft een besparing van €245 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Herve

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Herve aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Grand-Rechain wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Grand-Rechain voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Grand-Rechain. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment