Woning isoleren Cérexhe-Heuseux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Cérexhe-Heuseux? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met bruikbare informatie over isolatie Cérexhe-Heuseux. Bijvoorbeeld topics als HR++ glas en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-cerexhe-heuseux-4632

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer invloed op de temperatuur
 • CO2 uitstoot beperken
 • Weinig geluid in de woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode4632
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€173,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be check je de meest interessante stappen om jouw woning in Cérexhe-Heuseux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Cérexhe-Heuseux is voordeling (vanaf zo’n € 730 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Cérexhe-Heuseux kost zo’n €5800. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Het voordeel is ong. €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we verschillende vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Cérexhe-Heuseux (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Cérexhe-Heuseux is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Cérexhe-Heuseux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€855
(€7200)
€1200
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€200
(€1650)
€345
(€3500)
Spouwmuur€355
(€1600)
€490
(€2550)
€915
(€3075)
HR++ glas€240
(€2025)
€300
(€4175)
€370
(€4625)
isolatie cerexhe-heuseux 4632

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Cérexhe-Heuseux?

Waarom zou ik mijn huis in Cérexhe-Heuseux isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, dat betekent een winst van 350 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand vind je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Soumagne

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Soumagne aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Soumagne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Cérexhe-Heuseux wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Cérexhe-Heuseux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Cérexhe-Heuseux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment