Woning isoleren Blégny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Blégny? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld dakisolatie en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Blégny. Je kunt denken aan items als isolatie van de zolder en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-blegny-4670

 • Lagere energienota
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4670
Gasverbruik22.730 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€172,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Blégny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Blégny kan erg voordelig (om en nabij de € 730 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Blégny kost om en nabij de €4950. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Daarmee bespaar je pakweg €820 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we diverse populaire opties. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Blégny (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Blégny is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Blégny. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€755
(€6200)
€1100
(€8950)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€185
(€1650)
€350
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1550)
€740
(€2575)
€815
(€3500)
HR++ glas€205
(€2200)
€305
(€3500)
€370
(€5025)
isolatie blegny 4670

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Blégny?

Waarom zou ik mijn woning in Blégny isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100, dat betekent een winst van 240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Blégny

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Blégny in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Blégny wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Blégny voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Blégny. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment