Woning isoleren Bolland

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bolland? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bolland. We bespreken topics als radiatorfolie en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bolland-4653

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4653
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€174,31

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de meest populaire methodes om je woning in Bolland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bolland kan erg voordelig beginnend bij € 880 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1950 en het bespaart circa €200, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bolland kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het rendement is om en nabij €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we allerlei populaire oplossingen. Hierna beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bolland (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Bolland is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Bolland. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€865
(€7300)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€205
(€2350)
€315
(€2800)
Spouwmuur€300
(€1675)
€640
(€2250)
€900
(€3325)
HR++ glas€195
(€2250)
€260
(€3550)
€425
(€5150)
isolatie bolland 4653

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bolland?

Waarom zou ik mijn woning in Bolland isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en dat bespaart tot €200 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Herve

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Herve kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Bolland wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Bolland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Bolland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment