Woning isoleren Marneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Marneffe? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van buitenmuren en radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Marneffe. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals dakkapel isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-marneffe-4210

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode4210
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste stappen om jullie woning in Marneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Marneffe is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €195 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Marneffe kost +/- €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je zo’n €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Marneffe (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Marneffe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat komt neer op €1350 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Marneffe. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€615
(€5250)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€195
(€1950)
€300
(€3050)
Spouwmuur€175
(€1075)
€530
(€1900)
€830
(€3350)
HR++ glas€245
(€2000)
€305
(€3325)
€385
(€4675)
isolatie marneffe 4210

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Marneffe?

Waarom zou ik mijn huis in Marneffe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Burdinne

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Burdinne meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Marneffe wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Marneffe voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Marneffe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment