Woning isoleren Meeffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Meeffe? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Meeffe. Je kunt denken aan topics als isolatie van de buitengevel en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meeffe-4219

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Einde van vochtproblemen
 • Verantwoorde investering
 • Geluidswerende werking
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode4219
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Meeffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Meeffe is interessant (plusminus € 730 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, icynene, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Meeffe kost +/- €5400. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. De besparing loopt op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van ong. €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer populaire oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meeffe (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw woning in Meeffe is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Meeffe. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€785
(€4700)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€255
(€1600)
€300
(€2700)
Spouwmuur€175
(€725)
€640
(€2075)
€890
(€3400)
HR++ glas€250
(€2175)
€285
(€3575)
€450
(€5075)
isolatie meeffe 4219

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Meeffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Meeffe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote klussen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Wasseiges

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wasseiges in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wasseiges
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Meeffe wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Meeffe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Meeffe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment