Woning isoleren Lens-Saint-Servais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lens-Saint-Servais? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Lens-Saint-Servais. We bespreken topics als kieren dichten en U-waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-lens-saint-servais-4250

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4250
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante acties om jullie woning in Lens-Saint-Servais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lens-Saint-Servais is goed te betalen (vanaf ongeveer € 990 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lens-Saint-Servais kost om en nabij de €5850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is zo’n €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Lens-Saint-Servais (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Lens-Saint-Servais is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Lens-Saint-Servais. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€845
(€5250)
€1000
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€205
(€1600)
€365
(€3400)
Spouwmuur€400
(€1050)
€480
(€2000)
€950
(€3425)
HR++ glas€220
(€2175)
€295
(€4050)
€395
(€4575)
isolatie lens-saint-servais 4250

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lens-Saint-Servais?

Waarom mijn woning in Lens-Saint-Servais isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475 en geeft een besparing van €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Geer

Met hulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Geer aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Lens-Saint-Servais wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lens-Saint-Servais voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Lens-Saint-Servais. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment