Woning isoleren Ville-En-Hesbaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ville-En-Hesbaye? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de spouw of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ville-En-Hesbaye. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ville-en-hesbaye-4260

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Meer stilte in huis
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4260
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€171,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de interessantste toepassingen om jullie woning in Ville-En-Hesbaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ville-En-Hesbaye kan zeer goedkoop (om en nabij de € 850 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ville-En-Hesbaye kost gemiddeld €4750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. De besparing loopt op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12700. Het voordeel is zo’n €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zien we verschillende populaire oplossingen. Hieronder behandelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Ville-En-Hesbaye (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Ville-En-Hesbaye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2525 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ville-En-Hesbaye. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€805
(€5600)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€220
(€1600)
€325
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1500)
€510
(€2800)
€835
(€3275)
HR++ glas€205
(€2100)
€330
(€4100)
€445
(€4600)
isolatie ville-en-hesbaye 4260

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ville-En-Hesbaye?

Waarom mijn woning in Ville-En-Hesbaye isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Mega of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse acties als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand lees je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Braives

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Braives meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ville-En-Hesbaye wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ville-En-Hesbaye voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Ville-En-Hesbaye. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment