Woning isoleren Couthuin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Couthuin? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de gevel en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Couthuin. Je kunt denken aan thema’s als de spouw isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-couthuin-4218

 • Lagere maandlasten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode4218
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€169,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk jij de populairste methodes om jouw woning in Couthuin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Couthuin is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Couthuin kost doorgaans €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Hiermee bespaar je ong. €770 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Couthuin (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Couthuin is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per 12 maanden. Hierna berekenen we de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Couthuin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€825
(€5250)
€970
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€2200)
€360
(€3500)
Spouwmuur€305
(€1575)
€570
(€2075)
€890
(€3525)
HR++ glas€250
(€2850)
€285
(€3625)
€445
(€4525)
isolatie couthuin 4218

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Couthuin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Couthuin isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en dat bespaart tot €330 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Héron

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Héron in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Héron
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan creëer je een isolatieplan Couthuin wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Couthuin voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Couthuin. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment