Woning isoleren Omal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Omal? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals tussenwanden isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Omal. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als bodemisolatie en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-omal-4252

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4252
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€170,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Omal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Omal is interessant beginnend bij € 990 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Omal kost +/- €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Je profiteert van pakweg €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verschillende populaire oplossingen. Hierna praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Omal (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Omal kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Omal. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€695
(€6250)
€930
(€8450)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€205
(€1950)
€355
(€2700)
Spouwmuur€330
(€1175)
€450
(€2775)
€835
(€3450)
HR++ glas€215
(€1950)
€305
(€3475)
€420
(€4750)
isolatie omal 4252

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Omal?

Waarom juist nu mijn huis in Omal isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, waarbij u een besparing realiseert van €295 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Geer

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Geer op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Omal wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Omal voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Omal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment