Woning isoleren Bredene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bredene? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de spouwmuur of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Bredene. Je leest uitvoerig over zaken als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bredene-8450

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBredene
Postcode8450
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind je de interessantste onderdelen om jullie woning in Bredene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bredene kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bredene kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13200. Het rendement is grofweg €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er diverse aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bredene (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Bredene is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Bredene. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€745
(€6800)
€1080
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€295
(€1700)
€390
(€3550)
Spouwmuur€385
(€1575)
€690
(€2550)
€830
(€3375)
HR++ glas€215
(€2425)
€265
(€3050)
€415
(€4550)
isolatie bredene 8450

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bredene?

Waarom zou ik mijn woning in Bredene isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat bespaart tot €285 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Bredene

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bredene aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bredene
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Bredene wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bredene voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Bredene. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment