Woning isoleren Zuienkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zuienkerke? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van schuine dak of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Zuienkerke. Dit kan gaan om vraagstukken over je dak isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-zuienkerke-8377

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de interessantste manieren om je woning in Zuienkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuienkerke is financieel toegankelijk (rond de € 870 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1750 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Zuienkerke kost zo’n €5750. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Het rendement is om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hierna vermelden we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Zuienkerke (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Zuienkerke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna bekijk je de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Zuienkerke. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3250)
€805
(€7450)
€1160
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€295
(€1650)
€335
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1675)
€570
(€2325)
€800
(€3500)
HR++ glas€200
(€2100)
€320
(€3700)
€420
(€4525)
isolatie zuienkerke 8377

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zuienkerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Zuienkerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat bespaart tot €220 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Zuienkerke

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zuienkerke in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zuienkerke
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zuienkerke wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zuienkerke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Zuienkerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment