Woning isoleren Blankenberge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Blankenberge? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over isolatie Blankenberge. Denk aan topics als isolatie van de garage en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-blankenberge-8370

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van ongedierte
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBlankenberge
Postcode8370
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de interessantste stappen om je woning in Blankenberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Blankenberge is financieel toegankelijk (ongeveer € 960 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Blankenberge kost plusminus €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je grofweg €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verscheidene populaire vormen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Blankenberge (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Blankenberge is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Blankenberge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€665
(€4850)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€190
(€2650)
€380
(€2900)
Spouwmuur€270
(€1125)
€710
(€2275)
€800
(€3325)
HR++ glas€200
(€1975)
€305
(€3775)
€370
(€4475)
isolatie blankenberge 8370

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Blankenberge?

Waarom juist nu mijn huis in Blankenberge isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Blankenberge

Met behulp van een speciale premie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Blankenberge meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blankenberge
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Blankenberge wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Blankenberge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Blankenberge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment