Woning isoleren De Haan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in De Haan? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen als isolatie van de vliering en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie De Haan. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en R-waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-de-haan-8420

 • Lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Buitengeluid absorberen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€165,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de meest toegepaste manieren om je woning in De Haan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Haan is interessant (plusminus € 960 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €275 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart circa €275, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in De Haan kost gemiddeld €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is ong. €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in De Haan (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in De Haan is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Hierna komen we met de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in De Haan. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€825
(€7300)
€1030
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€260
(€1550)
€385
(€2900)
Spouwmuur€185
(€925)
€560
(€2125)
€820
(€3425)
HR++ glas€240
(€2325)
€320
(€3875)
€370
(€4550)
isolatie de-haan 8420

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in De Haan?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in De Haan isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in De Haan

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente De Haan aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis De Haan
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Haan wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Haan voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in De Haan. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment