Woning isoleren Middelkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Middelkerke? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Middelkerke. We bespreken topics als tochtprofielen en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-middelkerke-8430

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Ook geluidswerend
 • Erkende uitvoerders

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8430
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Middelkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Middelkerke is goedkoop (vanaf zo’n € 840 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €260 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Middelkerke kost zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12800. Je profiteert van pakweg €800 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog meer rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Middelkerke (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Middelkerke is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per 12 maanden. Onderstaand check je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Middelkerke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4200)
€675
(€7350)
€1180
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€285
(€2200)
€335
(€3200)
Spouwmuur€220
(€1525)
€730
(€2575)
€795
(€3325)
HR++ glas€190
(€1850)
€285
(€4050)
€440
(€4750)
isolatie middelkerke 8430

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Middelkerke?

Waarom juist nu mijn huis in Middelkerke isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Middelkerke

Dankzij de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Middelkerke kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Middelkerke
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Middelkerke wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Middelkerke voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Middelkerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment