Woning isoleren Berneau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Berneau? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als gevelisolatie en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met waardevolle informatie over isolatie Berneau. Denk aan items als deuren isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-berneau-4607

 • Hoog rendement
 • Einde van vochtproblemen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4607
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Berneau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berneau is financieel toegankelijk (plusminus € 970 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Berneau kost +/- €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De besparing loopt op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12100. Je profiteert van circa €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we allerlei populaire alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Berneau (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Berneau is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Berneau. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3800)
€855
(€7050)
€1180
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€200
(€2250)
€375
(€2800)
Spouwmuur€355
(€1400)
€590
(€1950)
€800
(€3050)
HR++ glas€200
(€2425)
€335
(€3375)
€385
(€4900)
isolatie berneau 4607

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Berneau?

Waarom zou ik mijn woning in Berneau isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en besparen tot €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Dalhem

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dalhem kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Berneau wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Berneau voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Berneau. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment