Woning isoleren Dalhem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Dalhem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Dalhem. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de zolder en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dalhem-4607

 • Een fors lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4607
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Dalhem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dalhem kan zeer goedkoop (rond de € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1725 en de potentiële besparing ligt op €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dalhem kost ongeveer €5750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het voordeel is ong. €970 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we verscheidene alternatieve opties. Hieronder praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Dalhem (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Dalhem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Dalhem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€785
(€4950)
€1220
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€2350)
€340
(€2750)
Spouwmuur€270
(€775)
€420
(€1925)
€855
(€3575)
HR++ glas€220
(€2075)
€335
(€3175)
€440
(€4975)
isolatie dalhem 4607

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Dalhem?

Waarom zou ik mijn huis in Dalhem isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Dalhem

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Dalhem aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Dalhem wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Dalhem voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Dalhem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment