Woning isoleren Lanaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lanaye? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen als dubbel glas en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Lanaye. We bespreken onderwerpen als buisisolatie en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lanaye-4600

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteVisé
Postcode4600
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€176,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest rendabele acties om een woning in Lanaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lanaye is financieel toegankelijk beginnend bij € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, icynene, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lanaye kost doorgaans €4700. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is grofweg €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we verschillende aantrekkelijke opties. Hieronder beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lanaye (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Lanaye is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lanaye. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€785
(€7150)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€255
(€2300)
€340
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1025)
€520
(€2100)
€910
(€3225)
HR++ glas€200
(€2300)
€315
(€4300)
€405
(€4600)
isolatie lanaye 4600

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lanaye?

Waarom juist nu mijn huis in Lanaye isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat bespaart tot €260, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Visé

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Visé in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Visé
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Lanaye wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Lanaye voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Lanaye. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment