Woning isoleren Les Avins

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Les Avins? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Les Avins. Je kunt denken aan topics als de gevel isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-les-avins-4560

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluidsoverlast
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode4560
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Les Avins te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Les Avins is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen variëren rond €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Les Avins kost je zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12700. Je profiteert van om en nabij €990, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we meerdere interessante vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Les Avins (december 2023)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Les Avins is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per 12 maanden. Op deze website check je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Les Avins. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4350)
€605
(€7450)
€1060
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€210
(€1850)
€375
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1625)
€420
(€2325)
€800
(€3125)
HR++ glas€230
(€2850)
€265
(€3850)
€370
(€4725)
isolatie les-avins 4560

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Les Avins?

Waarom mijn woning in Les Avins isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Clavier

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Clavier in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Clavier
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Les Avins wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Les Avins voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Les Avins. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment