Woning isoleren Vierset-Barse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vierset-Barse? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als bijv. dakisolatie en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Vierset-Barse. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vierset-barse-4577

 • Een fors lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteModave
Postcode4577
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om jullie woning in Vierset-Barse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vierset-Barse kan zeer goedkoop beginnend bij € 820 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vierset-Barse kost doorgaans €4850. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Daarmee bespaar je circa €890 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse alternatieve uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Vierset-Barse (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Vierset-Barse is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vierset-Barse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€815
(€4800)
€1090
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€265
(€2250)
€370
(€3300)
Spouwmuur€330
(€1750)
€540
(€2375)
€825
(€3250)
HR++ glas€250
(€2750)
€285
(€3375)
€415
(€4800)
isolatie vierset-barse 4577

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vierset-Barse?

Waarom zou ik mijn woning in Vierset-Barse isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Modave

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Modave in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Modave
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vierset-Barse wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Vierset-Barse voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Vierset-Barse. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment