Woning isoleren Bombaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bombaye? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Bombaye. We bespreken vraagstukken over isolerende raambekleding en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bombaye-4607

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteDalhem
Postcode4607
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€171,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be zie je de interessantste onderdelen om je woning in Bombaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bombaye is goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bombaye kost +/- €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11500. Daarmee bespaar je zo’n €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog een aantal populaire alternatieven. Hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bombaye (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Bombaye is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bombaye. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€765
(€7100)
€1190
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€260
(€1800)
€350
(€3100)
Spouwmuur€285
(€1650)
€740
(€2275)
€910
(€3300)
HR++ glas€215
(€1950)
€280
(€3100)
€405
(€4625)
isolatie bombaye 4607

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bombaye?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bombaye isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en besparen tot €270 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dalhem

Door gebruik te maken van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Dalhem meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dalhem
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Bombaye wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bombaye voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Bombaye. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment