Woning isoleren Ellemelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ellemelle? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de gevel of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Ellemelle. Je kunt denken aan items als muren isoleren en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ellemelle-4590

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteOuffet
Postcode4590
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€176,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Ellemelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellemelle is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ellemelle kost ongeveer €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is ong. €890 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we allerlei mogelijke uitvoeringen. Hierna benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ellemelle (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Ellemelle is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Ellemelle. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€625
(€7150)
€1240
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€260
(€2400)
€320
(€3400)
Spouwmuur€345
(€875)
€640
(€2325)
€940
(€3300)
HR++ glas€240
(€2275)
€280
(€3300)
€375
(€5050)
isolatie ellemelle 4590

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ellemelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Ellemelle isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Luminus of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat bespaart tot €235 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ouffet

Door te profiteren van de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ouffet aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ouffet
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Ellemelle wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Ellemelle voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Ellemelle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment