Woning isoleren Ocquier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ocquier? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals gevelisolatie of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je diverse informatie over isolatie Ocquier. Bijvoorbeeld items als de garage isoleren en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ocquier-4560

 • Significant lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteClavier
Postcode4560
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€175,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Ocquier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ocquier kan zeer goedkoop beginnend bij € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €235 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ocquier kost je zo’n €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Het voordeel is plusminus €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zijn er nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ocquier (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Ocquier kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 p/jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ocquier. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€755
(€5700)
€1210
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€240
(€1900)
€305
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1375)
€690
(€2200)
€895
(€3525)
HR++ glas€195
(€2875)
€295
(€3600)
€395
(€4625)
isolatie ocquier 4560

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ocquier?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ocquier isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, dat betekent een winst van 275 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo, Big Mat, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Clavier

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Clavier op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Clavier
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Ocquier wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Ocquier voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ocquier. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment